Skip to main content

تقریبا بیشتر کسانی که دستی در کار سوزندوزی دارند بر این باور قرار دارند که، همیشه اولین  تصمیم؛ برای گلدوزی کردن انتخاب طرح و نقش مناسب می باشد. و اینکه الگوی مناسبی برای  اجرای کار سوزندوزی داشته باشیم.

اما به عقیده من بدون داشتن طرح و نقش خاص هم میتوان دوخت سوزندوزی را اجرا نمود. فقط کافی است که با تکنیکهای دوخت اندکی آشنا باشیم . حتی دانستن  یک یا دو نوع از تکنیک های دوخت سوزندوزی می تواند مقصود ما را برآورده سازد.  زیرا آن چه که فضای کار را زیبا می سازد ، فقط در اختیار داشتن طرح و نقشی زیبا نیست . شناخت رنگ ، جا گذاری مناسب طرح، انتخاب تکنیک مناسب دوخت با نوع  تولید و نحوه کاربری آن ،نخ مورد استفاده در سوزندوزی و….. و… به همراه موارد دیگری که هرکدام در جای خود قابل بحث و بررسی می باشند، ضروری می باشد.

در این قسمت دو بافتنی را ملاحظه می کنید که بافت ساده دارند. اما روی آن کار گلدوزی اجراشده است.

اولین بافتنی با دوخت ۳ گل ملیله ا ی یا روکوکو در وسط از قسمت انتهای هفت یقه شروع شده و با دوخت پر به صورت پراکنده سرتاسر سطح بافتنی پوشیده شده است. درون دوخت پر با  گره فرانسوی پر شده تا تداعی شاخه گل داشته باشد. در فواصل منظم از مروارید قرمز استفاده شده است.

رنگها بسته به سلیقه و رنگ بافتنی می تواند تغییر نماید.برای اجرای منظم کار می توانید  از صابون خیاطی در فواصل منظم اما دلخواه استفاده نمایید تا دچار سردرگمی نشوید. و بدانید که در کدام علامت چه دوختی باید اجرا شود. 

روش های گلدوزی روی بافتنی- سوزندوزی شب افروز

دومین بافتنی با  کشیدن  یک هفت به کمک صابون خیاطی برای دوخت آماده می شود. در انتهای هفت یگ گل رز کوچک بدوزید. سپس فواصل دوخت را روی خود بافتنی علامت گذاری نموده از دوخت رز کوچک استفاده کنید. در طرفین رز های کوچک از برگ ریز با دوخت تیغ ماهی استفاده کنید. درون زاویه هفت به طرف یقه را با دوخت پروانه ای  توپر گلدوزی کنید تا فاصله خالی را پر نمایید. برای حاشیه های دور یقه می توانید از دوختهای مختلف بنیادی سوزندوزی بهره گیرید . این کار یعنی دوخت حاشیه دور تا دور یقه زیبایی کار را افزون می نماید.

روش های گلدوزی روی بافتنی- سوزندوزی شب افروز