دو دیدگاه در مورد سوزن دوزی وجود دارد یکی دیدگاه هنری است و دیگری دیدگاه اقتصادی. در دیدگاه هنری تمام هم و غم سوزن دوز صرفا به جنبه هنری تولید توجه می نماید و اینکه کارش را با بالاترین کیفیت و تکنیک ارائه نماید. در این حالت انتخاب طرح، رنگ و دیگر نکاتی که کار را ارزنده و ماندگار می نماید، کاربرد می یابد و… تولیداتی از این دست مخاطب خاص خودش را دارد و به دلیل جنبه هنری تولید، برای همه افراد قدرت خرید و مصرف وجود ندارد و از آنجا که مواد اولیه با کیفیت بالاتری برای این نوع تولید مورد استفاده قرار می گیرد و زمان بیشتری برای این تولید صرف میشود، گران تر نیز می باشد و فقط قشر خاصی تمایل به کاربرد آن میدارد.
از طرفی اگر بخواهیم نگاهی صرفا هنری به سوزن دوزی داشته باشیم، امکان ادامه راه برای سوزن دوز غیر ممکن می شود و در طلب معاش خودش هم در می ماند. تولید سوزن دوز ، اگر بسیار با کیفیت هم باشد ولی مخاطب خودش را نیابد ،بی مصرف خواهد ماند.
بطور قطع دیدگاه هنری برای سوزن دوزی لازم است ، اما کفایت نمیکند و باید به جنبه های اقتصادی و معیشتی آن نیز توجه داشته باشیم. و اینجاست که دیدگاه نوع دوم پدیدار می شود یعنی یک دیدگاه اقتصادی به سوزن دوزی داشته باشیم.
در این دیدگاه یعنی دیدگاه اقتصادی، فقط و فقط مسایل اقتصادی مطرح میشود. دسترسی به کوتاه ترین زمان ممکن بدون توجه به کیفیت و برای رسیدن به درآمد، هم نگاهی بسیار مخرب می باشد. چرا که که در بلند مدت کیفیت تولید سوزن دوزی، پایین و پایین تر می آید و در نهایت سوزن دوزی و سوزن دوز هر دو از گردونه تولید حذف خواهند شد و تولید سوزن دوزی شده از استانداردهای تولید بی بهره خواهد ماند .
چه باید کرد؟ وجود هر دونوع دیدگاه برای این بخش ضروری می باشد و سوزن دوزباید به هر دو دیدگاه توجه نماید و آن را مد نظر قرار داده و سپس تولید را آغاز کند.